Prijava
x
Registracija
x

Menu

Cart

PANČAKARMA

  • Objavljeno u Ajurveda
  • Pročitano 4406 puta

PANČA KARMA

Tretman poznat kao panča karma usmeren je na ponovno uspostavljanje psihofiziološkog balansa organizma putem različitih terapija pročišćenja. Svaka faza tretmana formirana je tako da postepeno čisti telo od nečistoća i toksina, pri čemu se pročišćavaju i oživljavaju kanali organizma. Tretman opušta, smiruje ceo organizam a rezultati tretmana su duboki i dugotrajni.

Prvi korak:

Lična konsultacija

U okviru lične konsultacije dobićete procenu Vašeg stanja organizma. Dobićete potrebno znanje o:

- Vašem psihofiziološkom tipu

- Vrsti poremećaja na osnovu puls dijagnostike

- Preporuke vezane za ishranu

- Preporuke vezane za režim života (vežbe, rekreacija...)

- Plan revitalizacionog (panča karma) tretmana

Drugi korak:

Vaš kućni tretman

 

Pre nego što počnete sa revitalizacionim tretmanom u ajurvedskom centru dobićete preparate  koje ćete oralno uzimati kod kuće. Ovi preparati oslobađaju nečistoće ( toksine) iz tkiva, nakon čega one mogu biti lako i prirodno odstranjene iz tela.

Treći korak:

Vaš lični revitalizacioni ( panča karma ) tretman

Standardni program uključuje dnevne tretmane: 

Abjanga – masaža tela biljnim uljima. 

Panča karma tehničar  (istog pola kao i Vi) pružiće Vam ajurvedsku masažu, koristeći topla biljna ulja u skladu sa Vašim telesnim tipom. Ova specijalna masaža omogućava da ulje prodre duboko u Vaše tkivo i oslobodi nečistoće ( toksine).


Svedana – kupanje u toploj biljnoj pari. 

Nakon masaže sledi opuštajuće kupanje u toploj biljnoj pari. Ovaj postupak otvara pore i kanale Vašeg tela što pomaže rastvaranju nečistoća (toksina).


Basti – unutrašnje čišćenje (klistiranje).

Basti (klistir) je veoma važan deo revitalizacionog tretmana. Veoma efikasan u eliminaciji širokog spektra debalansa, deluje brzo i efikasno u izbacivanju nečistoća (toksina) preko digestivnog trakta. Postoji više različitih Basti metoda, a odabraćemo onu koja Vam najviše odgovara.


 Četvrti korak

Nastaviti konsultacije i toniziranje organizma.

Po završetku revitalizacionog tretmana imaćemo konsultaciju na kojoj ćemo napraviti evaluaciju postignuća programa i dati dalje sugestije za održavanje balansa u duhu i telu.

Toniziranje organizma se veoma preporučuje nakon revitalizacionog panča karma programa, jer su duh i telo transformisani i pogodni za jedan novi daleko superiorniji način funkcionisanja. Promene koje se dešavaju tokom jednog ovako temeljnog tretmana zadiru u svaku ćeliju i poboljšavaju njihovo funkcionisanje, a samim tim i čitavog organizma. Kao rezultat toga dolazi do jačanja imunog sistema, probavnog sistema, tako da se osoba oseća energičnije, jače i zadovoljnije.

DODATNI TRETMANI

Širo dara – tretman glave toplim uljem

Širo dara je jedan od najpopularnijih tretmana, opušta Vaš duh i telo. Mnogi naši klijenti kažu da ih ovaj umirujući mlaz ulja koji pada na čelo , opušta i stvara duboko i mirno osećanje sreće.


Nasja- Tretman pročišćenja sinusnih kanala

  

Preporučuje se u slučaju polenske groznice, zapaljenja sinusa i kijavice.  Čisti nečistoće glave i grla. Nežna masaža glave praćena je inhalacijom lekovitom biljnom parom. Primenjuju se topli tretmani, biljna ulja i biljni preparati.


Netra Tarpana – Kupka za oči

Ukoliko  imate problema sa očima ovo je pravi tretman za Vas. Primenjuje se blag i prijatan uljani preparat. Odlična terapija za studente i kompjuterske korisnike, odnosno za sve one čiji posao izaziva napetost u očima.

SAMO ZA DAME

Anticelulit masaža

Žustra i temeljna masaža specijalnim anticelulit uljima koja stimuliše metabolizam, cirkulaciju i limfne tokove. Uz pravilnu ishranu i biljne preparate koristi se za smanjenje težine i celulita.

Tretman lica

Ajurvedski kozmetički tretman lica  koji podmlađuje kožu, hidrira je, čisti ten od akni, crvenila i umanjuje bore.                       

Obuhvata:

- Marma abjangu (masaža lica toplim uljima) 

- Parenje lica biljnom parom

- Stavljanje odgovarajuće biljne maske

- Završna krema za lice

Više iz ove kategorije « Usluge Edukacija »

Ajurveda Centar

Zemun-Beograd
Džordža Vašingtona 13.,
tel: (011) 3164884, (011) 2103623,
mob: 065 3399339,
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,

O nama

  • Kontakt
  • Site Map
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.